17 Ağustos 2015 Pazartesi

Yurtdışında Dil Eğitimi Nasıl Alınır?

Fransa 17. Yüzyıldan 20. Yüzyılın sonuna dek dünyanın dört bir yanında uyguladığı sömürgeci politikasıyla, kültürü ve en çok da dilini sömürdüğü ülkelerde kalıcı olarak yerleştirmeye çalışmıştır. Bu yüzden Fransızca İngilizceden sonra dünyada en çok konuşulan ikinci dil olmuştur. 33 ülkede konuşulan Fransızca ülkemizde de ticari ve politik açıdan büyük öneme sahiptir. Fransızcayı çok iyi  öğrenmek istiyorsak öncelikle Fransa dil eğitimi almak gerekiyor. Ülkemiz yabancı dil hususunda ne kadar iyi bir eğitim vermeye çalışırsa çalışsın yine de öğreneceğimiz yabancı dilin yanında kendi ana dilimizi kullanmaya devam edeceğimizden aldığımız bu eğitim mükemmel bir şekilde sonuç vermeyecektir. Bundan dolayı da Fransızcayı en iyi bir biçimde ancak Fransa’da dil eğitimi alarak başarabiliriz. Fransa’da alacağımız eğitim seçeneklerin dikkatli bir şekilde incelemeli, ihtiyaçlarımız, bütçemiz doğrultusunda kararımızı vermeliyiz.



Avusturalya dil eğitimi veren ülkelerden bir tanesidir. Verdiği eğitimin kalitesi yüksek olduğu için her yıl Avusturalya’da dil eğitimi almak isteyen öğrenci sayısı artış göstermektedir. Avusturalya iklimi olsun çok kültürlülüğünün verdiği misafirperverliği olsun ekonomik anlamdaki farklılığı olsun bunun gibi birçok açıdan tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca konaklama şekillerindeki çeşitlilik de öğrencilere bu konuda sorun olmaktan çıkmaktadır. Avusturalya dil eğitiminde olduğu gibi üniversitelerinde de yüksek kalitede bir eğitim vermek için sürekli buraları denetlemektedir. Avusturalya ikisi özel olmak üzere toplamda 43 üniversitesi ile çok yüksek standartlarda üniversitelere sahip bir ülkedir. Eğer hem okumak hem de çalışmak istiyorsanız, Avusturalya bu konuda sizin için büyük bir kolaylık sağlamıştır ve öğrencilere eğitim görürken aynı zamanda çalışabilme izni de vermiştir.

İyi derecede İngilizce öğrenmek isterseniz, yeni mekanlar keşfetmek isterseniz, İngilizcenin yanında uluslararası iş deneyimi ile yüksek eğitim hedefliyorsanız outdoor aktiviteleri de ilgi alanınız içerisindeyse muhakkak olarak Avusturalya’da üniversite okuyarak bütün bunları gerçekleştirmiş olacaksınız. Resmi dilin İngilizce olduğu ve İngilizce dil eğitimi için gidebileceğiniz diğer yerlerden bir tanesi Yeni Zelanda’dır. Harika bir doğa ve iklime sahip olan bu ülke eğitim alırken aynı zamanda tatil de yapabileceğiniz bir yer olacaktır. Eğer yeni yerler keşfetmeyi, farklı kültürlere şahitlik etmeyi seviyorsanız Yeni Zelanda sizin için öncelikli bir yer olmalıdır. Yeni Zelanda’da dil eğitimi almak istediğiniz taktirde okul kaydınız ve vize işlemlerinizin ardından seviye tespit sınavına tabii tutulur ve seviyeniz ölçüsünde bir okula yerleşirsiniz.

Dil eğitimi almak istediğiniz seçeneklerden bir tanesi de Amerika'dır elbette. Beş adanın birleşmesinden oluşan ve İtalya, İngiltere ile Arap kültürünü bir arada içinde yaşatmasından dolayı  O eşsiz manzarasıyla birçok insanı bünyesine çeken Amerika’da yaz okulu, hem buraları yaşamak hem de dil eğitimi almak için mükemmel bir seçenek olacaktır, Amerika yaz okulları http://www.gowest.com.tr/tr/ulkeler/amerika/yaz-okulu Eğitiminizi tamamladıktan sonra uluslararası bir geçerliliğe sahip sertifika almak isterseniz Amerika’da sertifika programlarını araştırıp, kariyer yapmak istediğiniz alan dahilinde eğitiminizi tamamlayıp bu sertifikaya sahip olabilirsiniz.
Aynı şekilde orta dereceli bir İngilizceye sahipseniz İngiltere’de sertifika ve diploma programlarına katılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder