21 Ağustos 2015 Cuma

İsviçre'de Dil Eğitimi Almanın Yararları

İsviçre, dünyada bankacılık ve finans sektörlerinde oldukça güçlü bir ekonomiye sahiptir.  Sadece bankacılık ve finans sektörü değil başta dil okulları olmak üzere eğitim alanında da gelişmiş bir ülkedir. Komşu olduğu ülkeler ve bu ülkelere fiziki yakınlığından dolayı çok çeşitli kültürleri içerisinde barındırmaktadır. Bu kadar farklı kültürleri bünyesinde barındıran İsviçre'de dil eğitimi almak isteyen öğrenciler, kendilerini sadece dil konusunda geliştirmemekte aynı zamanda farklı kültürlerden arkadaşlar edinmekte ve farklı kültürleri tanıyarak hayatları boyunca unutmayacakları bir deneyim kazanmaktalar. Farklı kültürlere ev sahipliği yapan İsviçre'de şehirlerin yapılarıda birbirinden farklıdır. İsviçre'de dil eğitimi almak isteyenlerin tercih ettiği şehirlerin başında Leysin, Basil, Zurih, Montreux gelmektedir. Ayrıca İsviçre'de dil eğitimi almak isteyen kişiler gidecekleri şehirleri seçerken öğrenmek istedikleri dilin yoğunlukla kullanıldığı şehri tercih etmelidirler.
İsviçre sadece dil eğitimi için değil yaz okulu içinde oldukça tercih edilen ülkelerden biridir. Küçük yaşta yabancı bir ülkeye yazları belli bir süreliğine yaz okuluna gönderilen çocukların öncelikle güvenliğine önem veren İsviçre yaz okulları, bünyesinde farklı farklı aktiviteler barındırmaktadır. Aktivitelerin farklılığı yaz okullarının bulunduğu bölgelere göre değişiklik göstermektedir. İsviçre'de dil eğitimi almak isteyen kişilere dil konusunda birçok seçenek sunulduğu gibi bu çeşitlilik İsviçre yaz okullarına giden kişiler içinde sunulmaktadır. İsviçre yaz okulu dönemi  boyunca isteğe bağlı olarak kısa süreli dil eğitimleri de verilmektedir. 18 yaşın altında olan öğrencilerin tercih ettiği İsviçre yaz  okulları çeşitli aktiviteler ve ders içerikleri ile bir bütün halindedirler. Yaz okulu aktiviteleri ise okulun bulunduğu şehrin genel yapısına göre değişiklik göstermektedir.



Eğitim alanında da çok geliştiğinden bahsettiğimiz İsviçre'de toplamda 12 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 10 tanesi Kanton Üniversitesi, 2 tanesi ise Federal Teknik Enstitüleri'dir.
İsviçre'de üniversite akademik yıl olarak iki sömestrdan oluşmaktadır.Kış ve yaz sömestr olarak ikiye ayrılmaktadır. İsviçre'de üniversite okumak isteyen öğrencilerin bilmesi gereken bir diğer nokta ise  dil sınavına sokulmalarıdır. Dil sınavında başarısız olan ya da yabancı dili olmayan öğrenciler bir sene boyunca sadece dil eğitimi almaktadırlar. İsviçre'de üniversite öğrenimi 4-5 yıl sürebilmektedir. Fakat, İsviçre'de üniversite eğitimi genel olarak 3 yıl sürmektedir. İsviçre'de 70'den fazla teknoloji okulu, 30'dan fazla ileri teknoloji okulu bulunmaktadır. İsviçre'de üniversite okumak isteyen öğrenciler eğer mühendislik, teknoloji gibi bölümler okumak isterlerse bu okulları tercih etmelidirler.

İsviçre'de üniversiteden mezun olabilmek için 6-12 haftalık bir süre içerisinde bitirme tezi hazırlamaları gerekmektedir. Tez işlemi bittikten sonra mezun olan öğrenciler isteğe bağlı ya çalışmaktadırlar ya da eğitimlerine devam etmektedirler. İsviçre dil eğitimi, yaz okulları, yükseköğrenim programları bakımından oldukça kaliteli eğitim sunmanın yanında öğrenimini tamamlamış ya da daha fazla öğrenim görmek istemeyen fakat kısa bir süre içinde meslek sahibi olmak isteyen kişiler içinde oldukça iyi imkanlar sunmaktadır. Bitirdikleri bölümle ilgili kendilerini geliştirmek isteyen kişiler ve öğrenimlerini yarıda bırakmış fakat meslek sahibi olmak isteyen kişiler İsviçre sertifika programlarına oldukça rağbet göstermektedirler. İsviçre sertifika programları en az 3 ay en fazla 9 aydan uzun süren programlar olabilmektedir. Eğer sizin de böyle bir düşünceniz varsa İsviçre sertifika programları oldukça iyi bir seçim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder