19 Ağustos 2015 Çarşamba

Dil Eğitimleri ve Sertifika Programları

Yabancı dil konusunda hepimizin eksikliği ortadadır. Mesleki açıdan yükselmek ya da kariyer yapmak için yurtdışına çıkan öğrencilerimizin birçoğu yabancı dil seçimini İngilizce dil eğitimi üzerine yapmaktadır. Bunun nedeni ise İngilizcenin Dünya dilleri arasında ilk sırada yer almasıdır.
Eğer İngilizceyi  İngiliz aksanıyla öğrenmek istiyorsak bunu en iyi şekilde  İngiltere yaz okulu seçeneğini değerlendirerek yapabiliriz. İngiltere dil eğitimi İngilizceyi iyi öğrenmemiz açısından bize çok fazla yarar sağlayacaktır. Çünkü İngilizceyi en mükemmel bir şekilde ancak ana yurdunda yani İngiltere’de öğrenebiliriz..


Gideceğimiz İngiltere’de yaz okulu konaklama bakımından da bize oldukça kolaylıklar sağlamaktadır. Aile yanı konaklama ya da yurt tipi dediğimiz konaklamalar tercih edilmektedir. İngiltere’de dil eğitimi almak istediğimiz takdirde yaklaşık 10.000 tane dil okulu arasından seçim yapmak zorunda kalacaksınız. Bu dil okulları İngiltere’nin en önemli gelir kaynağı olduğundan buraya gelen öğrencilere çok misafirperver davranılmakta ve öğrencilerin memnuniyeti için çaba gösterilmektedir. Çok da büyük sayılmayan bir Avrupa ülkesi olan İngiltere’de ulaşım çok kolay olduğu için seçeceğiniz herhangi bir İngiltere’de yaz okulu sayesinde hem dil eğitiminizi alabilecek hem de gezi, spor gibi sosyal aktivitelerle kendinize zindelik katabileceksiniz. Eğer ki İngiltere’de üniversite okumak istiyorsanız öncelikle Türkiye’den mezun olduğunuz lisenin İngiltere’de üniversiteye gitmek için yeterli olmadığını bilmeniz gerekiyor. Burada  üniversiteye gidebilmek için çok iyi derecede İngilizce bilmek ve bir yıl hazırlık okumak gerekiyor.

İsviçre birçok kültürü içinde barındıran bir ülkedir. Avrupa’nın batısında yer alan İsviçre’nin Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerle komşu olması nedeniyle birçok dile de beşiklik yapmaktadır. Dört ana dile sahip olan İsviçre’nin %85 i Almanca ve Fransızca konuşmaktadır. Buraya gelen öğrenciler birden fazla dil öğrenebilirler. Bundan dolayı İsviçre’de dil eğitimi almak demek aynı zamanda birkaç dile sahip olmak demektir. İklim ve doğa güzellikleriyle de ilgi çeken bu ülke, eğitim için giden öğrencilere çeşitli doğa sporları ile geziler gibi sosyal alanda da memnun kalabilecekleri bir ortam sunmaktadır.

Yurtdışında sertifika ve diploma programları düşünüldüğünde ilk akla gelen yer Kanada olmalıdır. Çünkü Kanada’da sertifika programları oldukça yoğundur. Programlar genellikle özel okullar tarafından düzenlenmektedir. Kanada’da sertifika programları yaklaşık bir yıl sürmektedir. Üniversitelerin içerisinde her alanda sertifika programları yer almaktadır zira bu programlar çoğunlukla mesleki ağırlıklıdır. Bu programlar sayesinde mezun olanlar ilgili alanlarda akademik programlara geçebilmektedirler. Buna bağlı olarak da mezun olan öğrenciler hemen iş hayatına atılabilirler, Kanada dil okulları için http://www.gowest.com.tr/tr/ulkeler/kanada/dil-okulu

Malta adalar ülkesi tanımıyla da anlaşılabileceği gibi beş adanın birleşmesiyle meydana gelmiş; üç kültürü birden bünyesinde barındıran bir diller ülkesidir. Malta’da sertifika aldıktan sonra staj programlarına katılabilirsiniz. Bunun için orta seviyede İngilizce bilmeniz gerekmektedir. Malta’da staj programını tamamlayan öğrenciler, Malta dil okulunun vereceği uluslararası geçerliliği de olan dil kursu bitirme sertifikası ile staj yaptıkları yerden staj bitirme sertifikası alırlar.
Avusturalya yaz okulu yabancı dil eğitiminiz için ekonomik açıdan olsun diğer imkanlardan dolayı olsun tercih edebileceğiniz ilk yerlerden bir tanesidir. Avusturalya’da yaz okuluna gittiğiniz zaman burada çalışma izni de alabilirsiniz. Avusturalya’da sertifika programları özellikle iki yıllık meslek yüksekokulları tarafından verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder