19 Ağustos 2015 Çarşamba

Kısa Kısa Yurtdışı Eğitim ve Sertifika Bilgileri

Bir dili en iyi o dilin ana vatanında ya da ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede öğrenebilirsiniz, mantığıyla yola çıkacak olursak, İngiltere dil eğitimi almak, isteyenler için, pek çok dil okuluna ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere, yaz okulu şeklinde faaliyet yürütmekte olan eğitim kurumları uygulamaları arasında küçük farklılıklar olsa da genelde birbirleri ile benzer özelliktedirler. İngiltere'de dil eğitimi, süresinde konaklama imkanı olarak bakıldığında aile yanında konaklama ve yurt imkanları da en ekonomik seçenekler olarak karşımıza çıkmakta. Bu seçenekler kendi içinde tekil ya da çoğul konaklama, tam pansiyon yarım pansiyon konaklama şekli gibi etkenlere ve tabii ki konaklamak istediğiniz şehre bağlı olarak fiyatlar arasında yaklaşık; 50 ile 100 sterlin arasında değişen kayıt ücreti yanı sıra aile yanı haftalık 100 ile 150 sterlin yurt ise 150 ile 300 sterlin civarlarında olmaktadır. Ancak aile yanı konaklama seçeneği yeni kurallar gereği sadece 16 yaş ve üstü öğrenciler için; eğitim kurumları ile birlikte çalışan anlaşmalı ve güvenirliği ispatlanmış aileler seçilmektedir, İngiltere dil okulları için tıklayın.



Amerika’da yaz okulu şüphesiz ki Amerika’da üniversite de eğitim almaya hak kazanmış öğrencilerden istenilen dil yeterliliği sağlama açısından da hem zaman kazandırmakta hem de sürenin kısa oluşu sebebiyle daha ekonomik fırsat sunmaktadır, Amerika yaz okulu için http://www.gowest.com.tr/tr/ulkeler/amerika/yaz-okulu İngilizcenin bir diğer ana vatanı olan Avusturalya,  yaz okulu, eğitim kalitesi vs. açılardan Amerikadaki okullar ile bir fark olmasa da konaklama ve diğer maliyetler yönünden %40 civarında daha ekonomik olmaktadır. Ancak en azından bizim için dünyanın öbür ucu sayılması sebebiyle, ulaşım maliyetlerini de göz önünde bulundurursak Avusturalya’da yaz okulu biraz daha maceracı ruhlara hitap etmekte.

Avustralya’da Sertifika programları bir çok alanda ve genellikle özel Business Collegeler  ve TAFE olarak adlandırılan iki yıllık meslek yüksek okulları tarafından düzenlenmektedir. Buralarda eğitim süresi 10 haftadan başlayan ve 80 haftayı bulan zaman aralığında ve 5 kategoride seviyelendirilmiş diploma programları olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca bir diğer nokta, Öğrencilerin sertifika programları için vize başvurularında bulunabilmeleri için  5.5 IELTS seviyesine (International English Language Testing System) sahip olmaları gerekmektedir.

Kanada sertifika programları yönünden dikkat çeken bir başka ülkedir. İşletme, pazarlama, ticaret ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda sertifika imkanı sunmaktadır. Sertifika programının durumuna uygun ziyaretçi öğrenci vizesi ya da öğrenci vizesi alınması gerekmektedir. Sertifika programının durumuna göre belirli iş imkanları da sunduğunu belirtmekte fayda var.
Malta da sertifika programları yönünden; Web tasarım, mühendislik alanları, işletmecilik alanları, medya, tasarım, sigortacılık, mimarlık, insan kaynakları gibi daha pek çok alanda ve uygun şartlarda imkanlar sunmaktadır. İsviçre’de dil eğitimi açısından, Avrupa’nın ortasında oluşu ulaşım kolaylığı, en önemlisi de çok kültürlü oluşu özellikle Fransızca, Almanca ve İtalyanca dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için güzel imkanların yanı sıra doğal güzellikler de  sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder