16 Ağustos 2015 Pazar

Yeni Zelanda Dil Eğitimi

Resmi dili İngilizce olan ülke öğrencilere İngiltere ve Amerika’daki dil okullarının aksine ucuz eğitim imkânı sunuyor. Üstelik Dil okullarında 12 hafta ve üzeri eğitim alanlara Yeni Zelandada çalışma izni veriyor. Öğrenci hem çalışıp hem okuyabiliyor. Genellikle Auckland ve Christchurch şehirlerinde dil eğitimi verilmektedir. Öğrenciler bu şehirleri tercih ediyorlar. Bulunduğu coğrafya ve imkânları ile Yeni Zelandada dil eğitimi keyifli bir süreçtir. Konaklama süreci öğrencinin isteğine bağlı olarak aile yanı, yurt konaklaması ya da hostellerde gerçekleştiriliyor. Eğitim sonunda sertifika verilerek geçerliliği ispatlanıyor.



Fransa'da Dil Eğitimi
Fransızcanın öğrenilebilmesi için en uygun yer dilin doğduğu yer ve çevredir. Paris başta olmak üzere Nice, Montpellier, Normandy, Cannes şehirlerinde Fransızca dil okulları vardır. Fransa dil okullarında eğitim almak için dünyanın pek çok yerinden öğrenciler geliyorlar. Fransızca dil eğitimi; genel Fransızca, yoğun Fransızca, iş için Fransızca ve sınav derslerinden oluşuyor. Dil eğitimi üniversiteler tarafından ya da özel kurslar tarafından verilebiliyor. Kültür ve sanatın başkentinde dolu dolu öğrencilik yaşama imkânı sunuyor. Öğrencinin bütçesine uygun olan kursu tercih etmesi vazgeçilmezleri arasındadır. Konaklama olarak en çok aile yanı konaklama seçiliyor ama bunun dışında otel ya da yurtta kalma imkânları da seçenekler arasındadır. Fransa’da güzel olan avantaj sağlık haklarının herkese açık olmasıdır. Herhangi bir sağlık problemi ile karşılaştığınız takdirde istediğiniz sağlık kuruluşu size yardımcı olacaktır.

Malta Yaz Okulu
Yaz okulu denilince öğrencilerin aklına gelen ilk ülkedir. 1- 12 hafta arasında değişen eğitim süreci vardır. Dersler haftalık 20 saati geçmez. Öğrencilerin yaş grubuna göre çeşitli etkinlikler düzenlenir. İngiltere seviyesinde eğitim verilir. Malta’da yaz okulu öğrenciler için kaçırılmayacak fırsatlar içerir. Hem dil öğrenme hem tatil yapma imkânı vardır. Konaklama dil okullarının yurtlarında ya da aile yanında olur.

Avustralya'da Dil Eğitimi
Dil eğitimi için en fazla talep gören ülkelerden biri Avustralya’dır. Avustralya’da dil eğitimi; genel İngilizce, yoğun İngilizce, sınav İngilizcesi olarak verilir.4 ile 48 hafta arasında gerçekleştirilir. Öğrencinin istekleri ön plandadır. Konaklama aile yanında, otellerde, yurtlarda olur. Okulda öğrendiklerini günlük hayatta pratiğe dökebilecektir. Avustralya’da üniversite, bizdekinden farklı olarak şubat ayında başlar. Aralık ayına kadar sürer. Modern ve refah bir şehirdir. Konaklama okulun yurdunda gerçekleştirilir.

Amerika'da Sertifika
Amerika dil okullarından mezun olduktan sonra verilen belgedir. Uzun dönemli okullara gitmek istemeyenlerin kısa dönemli kurslara gidip alabileceği belgedir. Bu kurslar 6 ay ya da 12 ay sürer. Sertifika veren 2 üniversite vardır. Bunun dışında birkaç tane de özel kurslardan verenler vardır.

İngiltere'de Sertifika
İngiltere dil okullarında verilen sertifika programları 1 aydan 36 aya kadar çıkabilmektedir. Konusunda uzman kişilerden aldığınız eğitim sonunda sertifika verilir. Bu aldığınız sertifika tüm dünyada geçerlilik kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder