16 Ağustos 2015 Pazar

Dil Okullarında Tercih Aşaması

Dünya ülkeleri birbiri ile olan iletişimleri nedeniyle birbirlerinin dilini öğrenme zorunluluğu taşımaktadır. Ülkemizde ikinci bir dili öğrenmek de ilkokulda başlayıp ortaokul ve lise ile devam etmektedir. Fakat okullarda verilen eğitimin çok yetersiz olması verilen özel kurslar aracılığı ile desteklenmektedir.


Yabancı dili gerek kariyer yapmak gerekse iş başvurularında daha çok avantaj elde edebilmek amacıyla insanoğlu için önem taşımaktadır. Maalesef nüfusun çokluğuna da bağlı olarak yükselen eğitim kalitesi ile de bir üniversiteyi bitirmek bize hemen iş imkanı sunmamaktadır. Bundan dolayı kendimize yeni özellikler yüklemeliyiz. Bunların başında da ikinci bir ana dil kadar iyi bilmemiz gereken yabancı dili öğrenmek bizi bu konuda  iş başvurularında birçok insanın önüne geçirecektir.
Yabancı dili her ne kadar ülkemiz şartlarıyla öğrenmeye çalışsak da sürekli kullandığımız ana dilimiz kadar iyi kullanamayacağımız bir gerçektir. Çünkü bir dili öğrenmek için o dilin yaşatıldığı yerde bütün dil bilgisi kurallarını pratiğe dökerek dil eğitimi almamız gerekir. Bunun için gideceğimiz bir dil okulu bu konuda bize oldukça fayda sağlayacaktır.

Dünyada en çok kullanılan diller arasında olması bakımından İngilizce dil okulları fazlasıyla tercih edilmektedir. İngilizcenin ana vatanı olan İngiltere oldukça pahalı olması bakımından tercihlerin diğer ülkelere kaymasına neden oluyor. Dil okulları  için tercih yapacak öğrenci bu tercihini öncelikle Londra’dan yana kullanmak istese de diğer ülkelerle kıyas yaptığında ekonomik açıdan bütçeyi zorlayacağından seçeneklerini bu kez diğer ülkelerden yana kullanmak istemekte
Amerika, İngilizcenin ana vatanlarından bir tanesi sayıldığı için Amerika dil okulları İngiltere’ye oranla daha çok öğrenci alan okullardır. Birçok insan dil öğrenmek ya da lisansını burada tamamlamak amaçlı hem ekonomik yönden hem de nüfusunun kalabalıklığı nedeniyle birçok kültürün burada yer almasından dolayı buraya gelmektedir. Amerika dil okulları eğitim anlamında uluslararası bir eğitim sistemine sahip olduğu için buradaki okullardan mezun olan öğrenciler kolaylıkla iş bulabilmektedirler.

Verdiği eğitim kalitesi dışında misafirperverliği ve özgürlükler ülkesi olması ile Dünyanın teknoloji ve bilişim alanında en gelişmiş ülke olması Amerika’yı daha cazip kılmaktadır. Ayrıca buraya gelen öğrenciler konaklama konusunda da hiçbir sıkıntı çekmemektedir. Okulların sunduğu yurtlar ve apartmanlar dışında aile yanı konaklama da hem ekonomik anlamda hem de bir aile ortamı içinde bulunulması nedeniyle öğrenciler  tarafından daha çok tercih sebebi olmaktadır.
Her sene yaşanılası ülkeler içinde ilk üçe girmeyi başarabilen Kanada zengin bir ülkedir ve doğası yönüyle herkesi kendine hayran bırakmaktadır. İngilizce bazında Kanada dil okulları  İngiltere’ye oranla daha az olmasına rağmen az önce sunduğumuz nedenler dolayısıyla daha çok tercih edilmektedir. Bir de ülkedeki okulların ucuz olması öğrencileri buraya çekme sebebidir.
Avusturalya baş döndürücü manzarası ve ılıman iklimiyle birlikte yeryüzü şekillerinin zıtlığındaki güzellik ve Avusturalya’nın misafirperver insanları eğitim amaçlı araştırma yapan bir öğrenci için Avusturalya dil okulları ilk tercihleri olacaktır elbette.

Malta bilindiği üzere uzun yıllar İngiltere’nin yönetiminde kalmış adalar ülkesidir. Buranın mükemmel manzarası ve üç kültürün bir arada yaşanılması bu güzelliklere de çeşitlilik katmıştır. Bu yüzden Malta’da dil eğitimi alan biri bütün bu güzelliklerle birlikte eğitimin tamamlama şansını bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder