18 Ağustos 2015 Salı

Dil Eğitimi ve Dil Okulları

Dünya üzerinde en çok kullanılan diller içerisinde İngilizce ilk sıralarda yer almaktadır. Bundan dolayı da birçok ülkede ana dil dışında ikinci bir dil olarak özellikle İngilizce tercih edilmektedir. Yoğun talep alan İngilizce en iyi şekilde konuşulduğu ülkelerde öğrenileceğinden dil eğitimi almak amaçlı yurtdışındaki dil okulları da dolaylı olarak yoğun bir öğrenci talebiyle karşı karışıya kalmaktadır.



İkinci dil öğrenmek için hangi dil okulu daha iyi eğitim vermekte ise o okullar araştırılma sonucu şahsi imkanlar dahilinde yorumlanıp şahsa uygunluğu çerçevesince tercih edilmektedir.
Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin çoğunluğu bu tercihini Amerika dil eğitimi şeklinde yapmaktadır. Nedeni ise Amerika’nın  bölgesel konumu sebebiyle İngilizceyi çeşitli lehçelerle konuşuyor olmasıdır. Burada eğitim alanlar İngilizceyi farklı yönleriyle de öğrenebileceklerinden bunu kendileri için bir artı olarak değerlendirmektedirler. Amerika’nın nüfusunun çok kalabalık olması nedeniyle çok farklı kültürde insanların bir arada yaşadığı bir ülke olması burayı kültürel açıdan cazip kılmaktadır. Endüstri ve teknoloji gibi birçok konuda gelişmiş olan Amerika aynı zamanda İngiltere’den daha ucuz olması nedeniyle de daha çok tercih edilmektedir. Konaklama konusunda da herhangi bir zorunluluk şartı koşmaması da Amerika dil eğitimi tercih edilmesinde bir artı sağlamaktadır, Amerika dil okulları için tıklayın.

Kanada, bir çok özelliği açısından  birçok kez dünyanın yaşam kalitesi en yüksek ülkesi seçilmiştir. Bu özelliği Kanada'yı, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için en uygun, güvenli ve kaliteli seçeneklerden biri haline gelmesine neden olmuştur. Kanada insanların sakinliği, misafirperverliği ile de dikkat çeken bir ülkedir. Kanada dil  eğitimi amacıyla Kanada’ya giden öğrenciler yaşadıkları ülkenin huzurunu, güvenini kendi ülkelerine döndüklerinde daha çok farkedeceklerdir.
Avusturalya dil okulu dil eğitiminde ilk sırada yer alan ülkeler içinde bulunmaktadır. Güven ve huzurun yaşandğı ülkede konaklama çeşitliliği de öğrencilere kolaylık sağlamaktadır. Avusturalya’da eğitim yılı kuzey yarım küredeki ülkelere göre farklı bir ayda yani şubat ayında başlamaktadır.Burada eğitim gören öğrenciler eğitim aldıkları dönem boyunca 20 saat çalışabilme iznine sahiptir. Eğitim süresi dışında tatillerde de tüm gün çalışıp bütçelerine katkıda bulunabilirler.

İngilizce dil okulu dendiği vakit akla ilk olarak İngiltere gelse de İngilizcenin dünya dili olması nedeniyle birçok ülkede İngilizce dil eğitimi verilmektedir. İngiltere dışında İngilizce eğitiminin verilmesi çeşitli imkanlar nedeniyle ülkeler açısından çeşitlilik göstermektedir. Deniz ve doğayla birlikte bir dil eğitimi alalım dediğinizde Malta’da dil eğitimi düşünebilirsiniz. Özellikle İngilizcenin burada ana dil durumunda olmasından dolayı burada İngilizceyi ana diliniz gibi öğrenme şansına erişecek aynı zamanda burada bulunan diğer kültürler hakkında da bilgi sahibi olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder